Reissuun valmistautuminen

Kotimaan matkailu voi tuntua pikkujutulta, ja sitäpä se ulkomaan reissuihin verrattuna toki onkin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kotimaassakin tapahtuvaan pieneen matkailuun tarvitsisi valmistautua kunnolla.

Pakkaa ajoissa

Mikä onkaan ikävämpää, kuin viime tingassa tavaroiden pakkaaminen? Pahimmillaan tästä voi syntyä pienimuotoinen kaaos, jos edellisestä reissusta on kulunut jonkin aikaa. Esimerkiksi metsään samoilemaan lähtö voi kaupunkilaiselle tarkoittaa sopivien kenkien kaivamista häkkivaraston uumenista, jolloin aikaa pieneenkin matkaan valmistautumiseen voi hujahtaa helposti odotettua enemmän. Muista siis pakkailla matkalle tarvitsemasi tavarat ajoissa jotta vältyt yllättävältä reissua edeltävältä kiireeltä.

Elektroniikka ja saavutettavuus

Vaeltamaan lähtö voi myös tarkoittaa pitkää aikaa sähköjen ulottumattomissa. Tällöin kannattaa muistaa ottaa mukaan vaikkapa varavirtalähde, jotta puhelin ei simahda keskellä erämaata yllättäen. Vaikka tämä voi pikaisesti tuntua harmittomalta asialta, voi se pahimmillaan koitua jopa vaaralliseksi. Myös ikimuistoisten kuvien ottaminen reissusta on hieman hankalaa, jos puhelimesta on sähkö loppunut jo heti reissun alkuvaiheissa.

Ulkomaille lähtiessä voi olla relevanttia myös päivittää puhelinliittymä, sillä muualla oma liittymä ei välttämättä toimi kuten pitäisi. Suomessa matkaillessa tämä harvemmin kuitenkaan on tarpeen.

Positiivista mieltä!

On erittäin tärkeää ottaa matkalle mukaan tarvittavat tarpeet. Yhtä lailla tärkeää on kuitenkin myös asennoitua oikein! Positiivinen asenne reissussa on monesti heti toiseksi tärkein asia kaikkein oleellisimpien tarvikkeiden jälkeen. Hyvä mieli korvaa matkalla monia pieniä miinuksia, ja takaiskut eivät harmita kun omaa sopivasti seikkailumieltä.