Miten säästää matkaa varten?

Matkailu on mukava harrastus, ja siinä missä kotimaan matkailu onkin usein halvempi ratkaisu kun kaukomaiden matkat, ei reissailu sisämaassakaan ole täysin ilmaista. Auton bensat maksaa, junamatkat maksaa, ja esimerkiksi majoittuminen ja ruokailu on Suomessa verrattain kallista verrattuna moniin muihin maihin. Matkailu tyssääkin – tai ainakin rajoittuu – monilla budjetin pienuuteen. Budjettia voi kuitenkin suurentaa helpoilla arjen säästökeinoilla – käydäämpä tässä niistä läpi muutama!

Valitse ruokakauppa tarkkaan

Yksi arjen suurimmista pakollisista kuluista on ruoka. Ruokaan kuluu joillain yksin asuvillakin useita satoja euroja kuukaudessa, joten potentiaalia säästöön tässä menoerässä on.

Ruoan hinnassa säästöä kannattaa hakea vertailemalla eri kauppojen hintoja. Yhden ruokakorin hinnassa voi olla kauppojen välillä eroa jopa 22 euroa(!). Tämä on järkyttävän suuri ero; kallein kori oli hinnaltaan yli 50% kalliimpi kuin halvin. Jos omista ruokakuluista saisi säästettyä yhtä paljon, voisi vuodessa kertyä säästöjä jopa yli tuhat euroa!

Vertaile sähkösopimukset

Sähkösopimus on taas yksi arjen pakollinen kulu, ja siinä mielessä mielenkiintoinen, ettei tässä kulussa hinnaltaan eri soppareilla ole tuotteen – eli sähkön – laadussa mitään eroja. Sähkön kilpailutus on todella nopea ja helppo tapa säästää omissa menoissa. Suurimmat säästöt on saavutettavissa sähkölämmitteisissä omakotitaloissa asuville ihmisille, mutta koska kilpailutus on niin helppoa, kannattaa se tehdä myös kerrostaloyksiössä asuvien henkilöiden.

Sähkösopimusta ostaessa kannattaa katsoa tarkkaan sopimuksen ehdot. Määräaikainen sopimus on monesti alkuhinnoittelultaan halvin, mutta joissain sopimuksissa hinta nousee jonkin ajan kuluttua sopimuksen alkamisesta. Tämä on hieman ikävää, sillä määräaikaisesta sopimuksesta ei pääse eroon kesken sopimuskauden kuin muuttamalla eri asuntoon.

Osta käytettyjä vaatteita

Vaateostokset ovat yksi suuri kuluerä. Monesti tämä toimii jopa hieman käänteisesti; edullisia vaatteita ostavat henkilöt saattavat vahingossa päätyä käyttämään enemmän rahaa, koska vaatteet eivät välttämättä ole kovin kestäviä. Näin ollen halpoja vaatteita päätyy ostamaan enemmän kuin kalliita, ja homma voi tulla kalliiksi.

Vaatteita ostaessa monet muotitietoiset ovat myös jo siirtyneet kirpputoreille ja käytettyjen vaatteiden ostamiseen. Esimerkiksi UFFista on tullut tästä syystä todella suosittu.

Vaateostoksissa säästäminen on monille myös helppo tapa säästää. Jo vanhoja vaatteita etsimällä voi huomata omistavansa paljon käyttökelpoisia ja hyväkuntoisia vaatteita, ja säästyä vaateostoksilta hetkeksi kokonaan.

Tässäpä kaikki tällä erää! Toivottavasi näillä tipseillä saatte hieman ajatuksia siitä, miten matkailua varten voi säästää helposti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *